Lekkage waterleiding IJmuiden

Een waterleiding die knapt kan in erg weinig tijd een waterballet tot gevolg hebben, met kostbare consequenties. Een lekkage van een waterleiding kan echter ook in mildere vorm naar voren komen, bijvoorbeeld door vochtplekken of plasjes water waar u dit niet verwacht. Wat de vorm of aard van de lekkage ook is, het is een onplezierig probleem waar u werk van moet maken.

Er zijn verschillende manieren waarop kleinere waterlekkages kunnen ontstaan. Naast corosie, dat in de loop van de jaren kan ontstaan, is het ook mogelijk dat de verbindingen van de koppelstukken het probleem vormen. Door uitdroging van de rubbertjes kan in de loop van de tijd de waterwerende werking afnemen en kan water buiten de verbindingen sijpelen.

Ook kan de leiding door normaal gebruik in de loop van de tijd slijten. Uiteindelijk kan gebruiksslijtage doorzetten tot we spreken van een breuk in de leiding. Maar ook een uitgeschoten boor of ander apparaat bij een verbouwing kan leiden tot een gesprongen leiding.

Er staat altijd druk op een waterleiding, ook als de kraan uit staat. Het water spuit er daarom onder druk uit en dat kan nare gevolgen hebben. Uw prachtige vloerbedekking kan bijvoorbeeld enorm te lijden hebben onder langdurige blootstelling aan veel water. Als op een verdieping een waterleiding is gesprongen, kan het plafond er onder licht tot zwaar beschadigd raken.

In dergelijke situaties kan de schade behoorlijk in de papieren lopen. Dit wilt u voorkomen. Het is van groot belang dat u bij een lekkage zo snel mogelijk een vakman inschakelt om deze te verhelpen. Specialisten zijn in staat om in no time de vinger op de zere plek te leggen en de lekkage voor u te repareren.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Voor u hulp inschakelt, moet u de hoofdkraan (blauwe hendel) van de waterleiding dichtdraaien. Zo voorkomt u meer schade. De specialisten van Vak Loodgieter staan voor u klaar op nummer 085 - 106 14 23. We maken snel een afspraak en lossen uw probleem voor u op!